Senin, 02 Mei 2011

kita tidak pernah akan tahu tentang hari esok!

assalammualaikum.

Hari ini kita diberi peluang oleh Allah SWT sekali lagi untuk teruskan hidup.Saat bangun dari lena,kita seringkali lupa untuk mengucapkan kesyukuran kerna diberi kesempatan.Ada segelintir dari kita,mengeluh kerna sedar dari lena.KENAPA HARUS MENGELUH bila kita diberi kesempatan?.

Hari ini,sekali lagi kita diberi kesempatan menjamah sedikit makanan.Mungkin tidak semewah orang lain,mungkin tidak sesedap ala masakan chef terkenal,mungkin kita tidak kenyang tapi sedarlah kita masih bisa untuk menjamah sedikit makanan.Tidak seperti mereka yang tidak diberi sedikit pun makanan untuk dijamah.Jadi KENAPA HARUS MENGELUH bila kita hanya mampu makan sikit sahaja?.

Hari ini,mungkin kita menempuh hari yang sangat memenatkan.Tapi sedarkah kita disebalik kepenatan itu...kita masih boleh menikmati hidup.dan KENAPA HARUS MENGELUH akan kepenatan itu?.

Hari ini,sudah selesai kita jalani.Hari esok?....tiada idea!.Kosong.! Kerna kita tidak pernah akan tahu apa akan terjadi hari esok.Namun,yang pasti,bila hari ini kita jalani dengan penuh kesyukuran,penuh keriangan pasti hari esok akan jadi lebih baik.INSYAALLAH.Usaha,doa dan tawakal kepadaNYA,itu yang paling penting.

Tidak ada komentar: